Autumnz – Double ZipLock Breastmilk Storage Bag (25 bags) *7oz* 8box RM85 only!


7oz 8box

NOW fill up to  7 oz & with DOUBLE zipper top!!

1box RM14.50

8box RM85 (save RM31)

Features

  • BPA Free
  • Double walled to preserve nutrients effectively
  • Medical grade material, perfect for safe and extended freezer storage
  • Thick laminate to prevent ink leeching
  • Pre-sterilised bags to ensure safe feeding
  • DOUBLE zipper top to prevent leakage
  • No-spill self-standing bottom
  • Heat sealed sides to prevent splitting
  • Easy to read designated area for date, name and time
  • Pre-calibrated ounce/ml markings for accurate measuring
Advertisements

Brand NEW Medela Freestyle RM1600 ON SALE (ready stock available!)

Sedikit – sedikit lama -lama jadi bukit..hurm..percaya atau tidak, alhamdulillah, walaupun dengan skali sesi pam dalam 20-30min, jumlah keseluruhan hanya dapat 2.5 – 4 oz, tapi berkat usaha gigih dan niat yang betul, ku berjaya kumpul 80botol 3oz each dlm tempoh cuti pantang sebelum bekerja dan sedia untuk anak pertamaku..Hafsah! (really miss this pic! gambar ni tiada kena mengena dengan diri sesiapa kecuali diriku, hafsah dan abi hafsah..+zahid the new born!
EBM ini dikumpul tanpa makanan tambahan yang dijual dipasaran untuk meningkatkan susu ibu. Cuma perlu ada ilmu pengetahuan dan juga kesungguhan untuk meneruskan penyusuan susu ibu secara eksklusif! (walaupun saya menggunakan medela Freestyle, tapi bukan pam ye penyebab susu boleh banyak, cuma ia memudahkan pemerahan, menyenangkan bagi ibu yang superb bz, dan memberi motivasi untuk terus buat EBM. tak guna juga kalau beli pam mahal, tapi tiada kesungguhan, niat dan usaha yang gigih ye..)
Are you interested to get this pump but find out that the retail price is outrageously expensive in Malaysia?
I know this is the pump everyone wants if they are into breastfeeding!!! Fret not!
I’m happy to help you to get one at just RM1600 ! Poslaju RM30 or can collect at Taman Tun Dr Ismail, KL
*need to reserve@booking
medela freestyle
What’s included in the package:

Brand NEW Medela Freestyle RM1600 now ON SALE – READY STOCK AVAILABLE!
Origin: US
1 YEAR warranty

We accept installment 2-3 times with NO EXTRA charges! Item will be delivered once full payment received.

* Hurry and book your Medela Freestyle now and will get price at RM1600!
To reserve@booking, please deposit RM200

What’s included in the package:
– Freestyle breast pump motor
– 1 x Set of tubing
– 2 x Personalfit Breast shields (24mm)
– 2 x Personalfit Breast shields (27mm)
– 2 x Replacement adapters (2 x small yellow
straps; 2 x large gray straps)
– 4 x Replacement bra adapters (2 x for hook and
eye and 2 x universal)
– 4 x 5oz bottle
– Power cord and International voltage charger 100-240V(Free 2 pin adapters)
– 1 x Cooling bag and ice pack
– 4 x Solid lids
– 1 x Rechargeable battery
– 1 x Tote bag

Warranty :
1 year – Pump 1 year / other parts 3 months

NEW!!Add on 10 pcs of Autumnz storage bottles for just another RM35!

To order: PM inbox :https://www.facebook.com/messages/HafsahCollection

@ email aishahmdali@gmail.com

Kenapa saya memilih untuk membeli medela FREESTYLE?
Saya dah guna FS utk tiga orang anak:) , So saya hanya boleh cerita pengalaman sendiri seperti dibawah, ia berdasarkan  lifestyle dan tempat kerja. Kepada ibu-ibu diluar sana yang dah guna medela FREESTYLE, saya pasti mereka semua tak pernah menyesal and seronok dengan FREESTYLE.
Sebelum saya beli…saya kaji dan dah baca review banyak sangat sampai pening, akhirnya…saya membeli FS . Memang berbaloi sebab:
1 .ada double pam.Biasanya pam susu sebelah B purata dalam 15-20mins, so kalo dua dua belah, dah smpai 45mins. Kalo guna FS, 20min sahaja dah settle.D ofis kene pam 3kali..so dlm sejam la total time hilangkn diri. Kalau orang cari di meja,  hilang kejap2 ok le.Kalo pam dalam keadaan rushing dan stress, memang susah untuk susu keluar. Bukanlah 100% faktor jenis pam yang menyebabkan banyak susu keluar,ia bergantung pada hormon kita juga. Sebab pam FS ni dia memudahkan dan relax, tak perlu nak tunduk-tunduk dan sakit leher, tangan, mcm manual pam, tak penat nak tunggu juga..baca Al-Quran dalam beberapa helai muka surat (20min) dah settle sambil sandar didinding. Tak perasan pun dah siap dah pam susu dan hasilnya lebih banyak daripada diri sendiri pam dalam mindset asik nak tengok berapa oz susu keluar, memang confirm susu susah nak keluar, sebab dalaman stress..(memang boleh tanye mana2 ibu lain yang express susu..)
2. Pam fs ni, motor dia tak bising. So tidaklah menarik perhatian sangat pada org lain..kalau pam di surau, tidaklah  mengganggu sangat orang lain, pam di meja office pun boleh, guna poncho pun tiada masalah..
3. Fs ni ada rechargeable battery. Saya hanya charge sekali sahaja lepas guna 4hari (sehari saya pam 4 x). So sgt useful. Takdelah perlu charge pam setiap kali balik daripada ofis, banyak lagi benda lain nak buat (urus rumah tangga). Kalo nk pam d tempat tiada electric socket.(Mcm dlm keta, d surau, d meja ofis kalo x sampai wayar), TIADA MASALAH DAN KEPENINGAN4. Saya pernah je pam tgh driving. Sebab di ofis meeting sampai 4jam (2-6pm) dan selepas tu rushing solat asar dan balik  nak ambil baby, tapi jalan jam, travel dalam 30min – 1 hour,..so ape lg, terus pasang pam sebelum gerak ke destinasi
4. FS ni bole jadi single pam..masa pantang saya kumpul 80btl, antara tipsnya,  setiap kalo baby menyusu sebelah B, saya pam sebelah lagi sambil menyusu. Tiada masalah dan memang mudah sangat handling dia.
5. FS ni motor dia sgt ringan, saya slalu travel. So tak pernah rasa menyusahkan untuk bawa pam ni ke mana2, ke conference pun pernah, ke camp site, dalam  kereta, balik kampung, and etc..Pam ni kecil dan tak ambil space dan boleh pegang sambil dukung baby. Ni lah pam paling ringan yang saya jumpa.
6. Apa-apa pun, bagi saya ni worth investment. Alhamdulillah sy dpt fully bf anak smpai 2thn:) even setahun setengah baru campur fm, sbb sy dah mengandung, so susu berkurang. Sy decide beli  FS lps sebulan bersalin,sbb lambat buat research ttg pam ni:( , jika tahu awal, saya akan beli awal, tapi syukur Alhamdulillah , sbb mmg ok sangat utk kumpul stok susu dlm 3weeks lps bersalin:)
Saya telah menggunakan Freestyle lebih daripada satu setengah tahun..dan ia sangat sangat SUPERB! (memudahkan dan menyenangkan dan menggalakkan saya fully BF sampai 2thn..alhamdulillah)

Klik pada “older entries” untuk melihat pilihan barang yang lain

Sebarang pertanyaan, email hafsahcollection1@gmail.com / whatsapp 0194699293